Негово Светейшество Българския патриарх Неофит отправи обръщение за новата 2021 г., публикувано на интернет страницата на Св.Синод
Негово Светейшество Българския патриарх Неофит отправи обръщение за новата 2021 г., публикувано на интернет страницата на Св.Синод / Българска Патриаршия
С благодарност към Бога и с нова надежда за България и за целия свят прекрачваме прага на 2021 г. от Рождеството по плът на нашия Господ, Изкупител и Спасител Иисус Христос. Това се казва в обръщение на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит за новата 2021 г., публикувано на интернет страницата на Св.Синод на Българската православна църква.

С Рождеството на Христа, и особено с Неговото славно Възкресение, този свят веднъж и завинаги беше облян от божествената Светлина, която и сега огрява живота и пътя на всеки човек към неговото лично преображение, посочва патриарх Неофит.

"Огрени от тази божествена Светлина още тук, на земята, окрилени от нашата вяра, споделяйки нашата обща непомрачена надежда, и днес, както при раздялата ни с всяка стара година, ние се молим Новолетието да ни донесе повече радости, сбъднати надежди и мечти. Да бъде година, през която всеки от нас и всички заедно да разгърнем потенциала си като постигнем още много благословени от Всеподателя Бога достижения и успехи като общество и като народ", пожелава патриарх Неофит.

"Надяваме се и се молим изминалата 2020 г., която не само за нас, но и за целия свят, беше година на невижданото изпитание на пандемията от новия и непознат доскоро на човечеството вирус, да ни е направила по-мъдри и още повече мотивирани да се борим заедно за дара на живота - за дарувания ни от Бога земен живот, в очакване и подготовка за вечния, защото Бог иска да имаме живот и да го имаме "в изобилие" (Ин 10:10)", се казва още в обръщението.

"Благодатта и мирът на нашия Господ Иисус Христос и общението в Светия Дух да бъдат с всички нас! За много и благословени години", завършва обръщението си патриарх Неофит.

Източник: БТА