/ Dariknews.bg, архив
Пореден случай на агресия между деца в училище. Шестокласник от училище "Вичо Грънчаров" в Горна Оряховица е настанен в неврохирургията на Великотърновската болница със сътресение на мозъка след сбиване със свой съученик. Инцидентът е станал вчера в голямото междучасие до закусвалня извън училището. Между момчето и негов приятел избухнал спор, а трето дете се намесило и ударило шестокласника. Състоянието на момчето е стабилно, съобщава БНТ.

Пореден инцидент след агресия между ученици
 
Според лекарите, решаващо за стабилното състояние на детето в момента е, че е закарано навреме в болницата.
 

"Беше прегледано в бърза помощ, направени са всички необходими изследвания, налагаше се хоспитализация, така че е прието", посочи  д-р Николай Мойнов, неврохирург в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов".
 
"Детето падна в безсъзнание докарахме го тука, лекарите каквото можеха направиха, сега е по-добре. Сътресение на мозъка, такъв удар може ли, малки деца", посочи Атанаска Димитрова - баба на пострадалото момче.

Учители и лекари на крак, след като първокласник ритна съученик в корема
 
Учителите на децата са категорични, че не става дума за стар конфликт и неовладяна агресия между тях. Директорката заяви, че досега никой от тримата ученици не е създавал проблеми.
 
Нели Атанасова - директор СОУ "Вичо Грънчаров" в Горна Оряховица, посочи, че децата не са агресивни, нямат наложени наказания и не са създавали конфликтни ситуации.

Първокласници се спречкаха в Бургас, имало ли е сбиване, или се търси сензация?
 
"Разговаряно е от педагогическия съветник с двете момчета, разговаряла съм с родителите, следим състоянието на момчето", допълни тя.
 
Въпреки че състоянието на пострадалото момче вече е стабилно, то ще остане под наблюдение в болницата няколко дни.