Премиерът Бойко Борисов се срещна с македонския си колега Зоран Заев
Премиерът Бойко Борисов се срещна с македонския си колега Зоран Заев / БГНЕС
Откриват участък от АМ "Струма" в началото на декември
99684
Откриват участък от АМ "Струма" в началото на декември
  • Откриват участък от АМ "Струма" в началото на декември
В началото на декември ще бъде открит и пуснат за движение участъкът между Кресна и Сандански от автомагистрала "Струма", съобщи премиерът Бойко Борисов. Откриването на 24-километровия участък ще бъде съчетано със съвместно заседание на българското и македонското правителство, стана ясно след срещата на българския премиер с македонския му колега Зоран Заев. Двамата обсъдиха сътрудничеството между държавите и отчетоха ръст от 12 процента в търговския обмен. Продължава и работата за откриването на три нови гранични пункта между България и Македония.

Премиерът Бойко Борисов се срещна с македонския си колега Зоран Заев
БГНЕС


България и Македония задълбочават икономическото си сътрудничество, отчете македонският премиер Зоран Заев след срещата си с премиера Бойко Борисов. Заев подчерта, че има ръст от 12 процента в търговския обмен между двете държави.
 
Работи се активно за построяването на три нови гранични пункта - пунктът Клепало между Берово и Струмяни, и пунктовете Пехчево - Симитли и Делчево-Невестино. Продължава и дейността за възстановяване на паметника на българския офицер генерал-майор Константин Каварналиев край Дойран и за слагане на паметна плоча на връх Каймакчалан, през който е преминавала българската армия по време на Първата Световна война.

Аврамова не очаква забавяне за строителството на тунел Железница от АМ Струма

Премиерът Бойко Борисов от своя страна насрочи предстоящата седмица на двете правителства.
 
„В началото на декември, ще ти дам дата, ще съчетаем двустранното правителствено заседание с откриването на АМ „Струма” в частта Сандански-Кресна, ще е готово, така че с едно слизане в Сандански да можем да съчетаем и двете неща”, каза Борисов на Заев.

Премиерът Бойко Борисов се срещна с македонския си колега Зоран Заев
БГНЕС

Борисов изрази очакванията си, че съседите на България ще станат и нейни партньори в рамките на НАТО и Европейския съюз.