Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова / БГНЕС, архив
Не се очаква да има забавяне на строителството на тунел "Железница" от автомагистрала "Струма" след отказа на "Джи Пи груп" да строи съоръжението. Това обяви министърът на регионалното развитие Петя Аврамова в Благоевград, където откри обновената по проект сграда на областната администрация.
 
Тя прогнозира, че процедурата ще приключи в срок. В момента все още продължава обжалването на търга в КЗК от страна на отстраненото дружество Актор. 
 
Държавата вади "Джи Пи Груп" от всички проекти с евро и държавни пари?

"За тунела "Железница" върви процедура, тя не е приключила, има избран изпълнител, има обжалване в КЗК. След обявяване на отказа за сключване на договор от компанията "Джи Пи груп" продължава процедурата за избор на изпълнител. Не очаквам забавяне в строителството. В законовите срокове смятам процедурата да приключи и да имаме избран изпълнител, така че да стартираме така важния за нас проект", каза Аврамова.

Тя посочи, че има изготвен доклад обследване на републиканската пътна мрежа, така че през 2019 година приоритетно ще бъдат работени тези пътни отсечки в държавата, които са в най-тежко състояние. "По първоначални данни третокласната пътна мрежа е в най-тежко експлоатационно състояние. Около 25% от пътищата в България имат проблеми", каза още министърът.