/ Агенция
Над 11 кг марихуана откриха митническите служители на МП Капитан Андреево при проверка на лек автомобил, излизащ от страната.

На 28 юли, на пункта в посока към Република Турция, пристига лек автомобил с български регистрационен номер, управляван от български гражданин. Шофьорът е пътувал сам. В зоната за митнически контрол той е обявил, че няма нищо за деклариране, съобщават от Агенция "Митници".

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в специално изграден тайник зад задната седалка в багажното отделение са открити 20 полиетиленови вакуумирани плика със суха зелена листна маса. Направен е полеви наркотест, който показал реакция за марихуана. Наркотичното вещество с общо бруто тегло 11.100 кг е стойност по цени за нуждите на съдебната система 44 400 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.С постановление на наблюдаващия прокурор водачът на автомобила е задържан за срок до 72 часа.

От началото на годината до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са предотвратили 13 опита за пренасяне на близо 70 кг марихуана.