Организирана банда извършила грабежа в село Роза
Организирана банда извършила грабежа в село Роза / netinfo

За разкриването на извършителите на въоръжения грабеж в село Роза, където бяха откраднати 40000 лв., е сформиран специален оперативен щаб, който работи денонощно. Това съобщи шефът на ОДП Ямбол комисар Димитър Ангелов.

Проверени са над 100 души, които са излезли наскоро от затвора, служителите на реда са проверили и над 300 автомобили. Работи се по няколко версии и се проверява алибито на десетки хора, подчерта Ангелов. Според него грабежът е бил добре обмислен и организиран. За успешния му край са спомогнали множеството пропуски от страна на охранителната фирма, която не е спазила редица процедури.

Едно от фрапиращите нарушения е, че парите са транспортирани в неброниран автомобил, каза Ангелов. Освен това колата не е шофирана от охранител, не са правени задължителни справки дали служителите на фирмата имат чисто съдебно минало и пр. Пречка в разкриването на престъплението е и нежеланието на свидетелите да говорят или да дават противоречиви показания.

Грабежът в Роза бе извършен на 17 януари в центъра на селото в 10.30 часа, пред пощата. Тогава двама въоръжени маскирани мъже нападнаха и обраха пощенска кола и откраднаха 40 000 лева. Това бяха парите за пенсиите на четири села.