Обсъждат създаването на нов полицейски синдикат
Обсъждат създаването на нов полицейски синдикат / снимка: Sofia Photo Agency

Създаването на нов полицейски синдикат обсъждат представители на различни звена в системата на МВР. Очаква се новата синдикална структура да бъде официално учредена до края на януари.

Полицаи от различни звена на МВР обсъждат създаването на нов полицейски синдикат в „Гранична полиция”, съобщи пред Дарик радио председателят на синдиката на „Гранична полиция” Искрен Славов. Той допълни, че това обсъждане е опит да се канализират протестите на полицаите през последния месец пред Министерството на вътрешните работи. В сградата на „Гранична полиция” се намират полицаи както от „Жандармерията”, така и от Специалния отряд за борба с тероризма също и от пожарната, съобщи още Искрен Славов.

Председателят на синдиката на „Гранична полиция” допълни, че на днешната среща са били поканени и представители на пресцентъра на МВР, но за момента не е ясно дали те ще вземат участие в обсъждането. Славов допълни, че е нужен нов синдикат в МВР, тъй като според него старият полицейски синдикат на Емил Рашев не се ползва с подкрепата на служители на МВР. До края на януари новият полицейски синдикат трябва да бъде учреден официално.