Наталия Илиева
Наталия Илиева / БГНЕС
Националното бюро за правна помощ е един от най-важните органи в държавата, каза Наталия Илиева на официалната церемония

Националното бюро за правна помощ е един от най-важните органи в държавата. Това каза Наталия Илиева на церемония по встъпването й в длъжност като председател на Националното бюро за правна помощ (НБПП) към Министерството на правосъдието, предаде БГНЕС.

"В Националното бюро за правна помощ има приемственост и тя е важно условие на върви работата в посока на възход", заяви Илиева.

Заместник-председателят Лилия Георгиева подчерта, че НБПП има за цел да осигури и гарантира достъп до правосъдие на всеки гражданин в България.

Преди това служебният министър на правосъдието Крум Зарков отбеляза, че това е един мандат, изпълнен с предизвикателство. "Бюрото се представя добре и винаги има какво да се направи", посочи той и заяви, че Илиева и Георгиева ще имат подкрепата на Министерството на правосъдието.

Те бяха определени с решение на Министерски съвет, взето на 15 март 2023 г.

Наталия Илиева е завършила Университета за национално и световно стопанство (УНСС), специалност „Право“ и е вписана като адвокат в Софийската адвокатска колегия през 1999 г. През 2017 г. е избрана за резервен член на Софийския адвокатски съвет, където активно се занимава с отчитането на правната помощ.

Промяната в ръководството идва след като на 22 юли Елена Николова Чернева - Маркова, която заемаше длъжността председател на НБПП, бе избрана за заместник-омбудсман.