БСП отбелязва 1 май - Денят на труда и работническата солидарност, празник на вестник „Дума“ и левия печат с митинг-концерт в столицата и събития в цялата страна.

Преди събитието в Борисовата градина лидерката на БСП Корнелия Нинова посочи, че левицата ще вземе решение дали да опита да състави правителство след Националния съвет на партията този следобед. Той ще започне в 14.30 днес.

Радев: Надявам се социалистите да опитат да съставят кабинет на демократичната алтернатива

"Ще предложим за обсъждане три възможности", посочи Нинова пред журналисти без да казва какви са те, но уточни, че ще се случи това, което реши Националният съвет на БСП.

Очаква се третият мандат за съставяне на правителство да бъде връчен на социалистите от президента на 5 май.
 

По време на митинг-концерта днес Нинова посочи, че Българската социалистическа партия има основен принос "моделът Бойко Борисов" днес да бъде разклатен.

Нека не си затваряме очите, този модел не е унищожен, той е само разклатен, каза още Нинова. По думите й, той използва всеки момент днес, за да се окопава и дообогатява. Ето защо са необходими общите ни усилия, общият ни ум, общият ни труд, честността и почтеността, да се обединим, за да довършим битката, която ние водим вече пета година, допълни тя.

БСП 1 май митинг
БТА

БСП 1 май митинг
БТА