Корнелия Нинова
Корнелия Нинова / БГНЕС
Нинова обвини Борисов в лъжа, че евродепутатите на БСП са гласували срещу Унгария
98933
Нинова обвини Борисов в лъжа, че евродепутатите на БСП са гласували срещу Унгария
  • Нинова обвини Борисов в лъжа, че евродепутатите на БСП са гласували срещу Унгария
Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини премиера Бойко Борисов, че лъже по отношение на това как са гласували евродепутатите от социалистическата партия в Европарламента за Унгария, заяви лидерът на БСП. Корнелия Нинова каза това пред журналисти в парламента. "Ние имаме четирима евродепутати, от които само един - Сергей Станишев, е гласувал за санкции срещу Унгария", уточни тя. Нинова призова Бойко Борисов да гледа към неговата група, като посочи, че Ева Майдел се е въздържала при гласуването.

Борисов: Първо с Радев ще обсъдя предложението за нов главен секретар на МВР

Тя отбеляза, че в този случай най-важното е как България ще представи позицията си в Съвета на ЕС, където може да се налага вето и да се спре този процес. "Думата там има единствено министър-председателят Бойко Борисов", посочи Нинова. "От неговите досегашни изявления разбираме, че едно говори в България, друго - там", каза тя.

Борисов се надява, че новите министри ще се справят добре

Нинова допусна, че, "за да избяга от конфуза, в който сам се вкарва и от двойната външна политика, която прави, лъже за БСП". "Вчера го направи - замълчах, днес отново го повтаря", отбеляза тя.