Марияна Николова
Марияна Николова / БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов даде ясно послание и аз приветствам неговото решение. Рестарт е необходим. Това коментира вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова пред журналисти в Пловдив.

По повод предложенията на премиера Борисов за свикване на Велико народно събрание тя заяви, че той е бил категоричен. "С промените ще разберем какъв е духът на младите и какво искат", допълни тя.

Борисов взе решението: Време е за рестарт, ВНС и нова Конституция (ВИДЕО)

Относно последвалия коментар на президента Радев вицепремиерът Николова посочи, че има юридически способ за свикване на ВНС. Той трябва да е обединител на нацията и да показва това, което Конституцията му е вменила като правомощия. Това е поредно говорене на президента. Трябва да сме обединени като нация, да положим усилия за спасяването на всички българи, каза Николова, цитирана от пресцентъра си.

"Животът и здравето на хората са изключително важни в момента заради опасността от COVID-19. С обединените сили на правителство, местна власт, администрация, включително и на църквата, трябва да преодолеем негативните последици от пандемията, която налага удар върху икономическия живот на целия свят", заключи министърът на туризма.
БГНЕС