/ БГНЕС
Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изхода на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Румъния, Сърбия и Турция, съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Гранична полиция“. Информацията е актуална към 6:00 ч. тази сутрин. 

На границата с Румъния трафикът е интензивен на граничните пунктове „Видин“, „Кардам“, „Оряхово“ и „Никопол“ за товарни автомобили на изход. Поради лоши метеорологични условия – обилен снеговалеж и силен вятър, от 08:00 ч. на 26 ноември е затворен пътят до ГКПП „Кайнарджа“. Фериботната  платформа, обслужваща Оряхово - Бекет, временно преустановява работа от 07:30 ч. на 26 ноември, също поради лошите метеорологични условия. Преустановена е пропускателната дейност на вход и изход от страната на ГКПП „Крушари“ заради силен снеговалеж и вятър и непочистени пътища в община Крушари.

По информация на Агенция „Пътна инфраструктура“ преминаването в участък от моста при ГКПП „Русе“ се осъществява в една лента поради ремонтни дейности. Участъкът е сигнализиран временно с пътни знаци, движението се регулира. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/“Липница“ и „Крушари"/ „Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 08:00 ч. до 20:00 ч. 

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Препоръчва се на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване, освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – „Илинден“, „Златоград“, „Ивайловград“ и „Капитан Петко войвода“. През гранични пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата със Сърбия трафикът е интензивен на ГКПП „Калотина“ на изход товарни автомобили. На пункта се  извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. 

На границата с Република Северна Македония поради лоши метеорологични условия, временно е преустановено пропускането на товарни автомобили в посока Република Северна Македония. Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. На ГКПП „Станке Лисичково“ се извършват строително-монтажни работи и преминаването през граничния пункт е възможно при спазване на мерките за временна организация на движението.

На границата с Турция трафикът е интензивен на ГКПП „Капитан Андреево“ за товарни автомобили на изход.
Таня Тодорова/БТА