Настаняват малката бегълка Камелия извън семейството, крият къде
Настаняват малката бегълка Камелия извън семейството, крият къде / снимка: Novanews.bg

15-годишната Камелия Цветанова ще бъде изведена от семейството си и към нея ще бъде предприета мярка за настаняване извън семейната среда, съобщиха от социалната служба във Видин. Оттам обаче отказват да съобщят къде точно ще бъде малката бегълка, за да запазят сигурността й, пише „24 часа". Така ще бъдат предотвратени евентуални опити на младия ром, с когото тя беше избягала, да влезе в контакт с нея.

Заповедта е издадена от директора на общинската служба за социално подпомагане и влиза в сила след 48-часовата полицейска мярка за закрила, която изтича в петък късно вечерта. Предстои по мярката да се произнесе и районният съд.

"Решението за настаняване на момичето извън семейната среда бе взето, след като случаят бе разгледан по координационния механизъм за действие при деца в риск, включително и в присъствието на прокурор", уточни директорът на службата Маргарита Маркова.

Още не е ясно за колко време момичето ще е извън семейството, защото работата с нея и майка й Валя Въкова продължава. На майката се предоставя помощ от психолог и специалисти в комплекса за социални услуги във Видин с цел да се повиши родителският й капацитет.

Не е изключено в хода на работата мярката за закрила да бъде променена.

Намериха 15-годишната Камелия, ученичката се крила при приятеля си

15-годишната Камелия избяга от семейството си във Видин. Момичето бе в неизвестност от 10 март и бе обявено за общодържавно издирване. Камелия бе открита късно вечерта на 18 март във врачанското село Тлачене със свой пълнолетен приятел.

Една от версиите за нейното изчезване бе, че майка й не я пуска да излиза вечер. Друга версия бе, че Камелия искала да живее при баща си в Испания.