Намериха 15-годишната Камелия, ученичката се крила при приятеля си
Намериха 15-годишната Камелия, ученичката се крила при приятеля си / снимка: Нова телевизия

15-годишната Камелия Цветанова, която изчезна на 10 март, е намерена жива и здрава в село край Бяла Слатина късно снощи, съобщиха близки на семейството.

„Чухме се за много кратко време. Нямаше време за извинения и упреци”, поясни тази сутрин пред Нова телевизия вуйчото на момичето.  Роднините все още не знаят подробности от нея и чакат тя да бъде освободена от полицията.

Приятелят Тони, при когото полицията откри късно снощи 15-годишната Камелия, е от ромски произход, разкрива „24 часа”. 25-годишният Тони е от белослатинското с.Тлачене, където момичето беше открито.

Полицаите са работили от самото начало по следата, че в изчезването е замесен и приятелят й и издирвателни действия са били извършвани при негови роднини на различни места в страната. Камелия обаче успявала да се укрива и да се измъква преди проверките на адресите, посочва изданието.

Вчера тя поставила ултиматум на майка си по телефона, че ще се прибере, ако й разрешат да се омъжи и ако я приемат с приятеля й. Това предизвикало повторни проверки при роднини на Тони, включително при един от братята му в Червен бряг и в с.Тлачене.

Деветокласничката бе в пълна неизвестност от миналия вторник. Цяла седмица майката на момичето, приятели и съученици разпространяваха снимката й с надеждата да я намерят и многократно призоваваха да се обади.

Една от версиите за нейното изчезване бе, че майка й не я пуска да излиза вечер. Друга версия бе, че Камелия искала да живее при баща си в Испания.

Източник: Novanews.bg