Протестите снощи в Омуртаг предизвикаха извънреден брифинг в Търговище. Пред представители на медиите застанаха окръжният прокурор Диляна Стоянова, прокурор Васил Ангелов, зам.-началникът на Областната дирекция на МВР в Търговище Мариан Михайлов и началникът на Районното полицейско управление в Омуртаг Борислав Борисов. Всички те бяха единодушни, че по случая се работи компетентно и че няма опити за прикриване на виновни.
 
Късно снощи десетки жители на Омуртаг излязоха на протест в центъра на града, а по късно блокираха за около час главния път София-Варна. Тяхното искане бе за компетентно и пълно разследване на причините за катастрофа, при която загина момче на 17 години, а друг негов връстник е в критично състояние в областната болница в Търговище.

Среднощен протест в Омуртаг заради загинало при катастрофа момче
 
Протестиращите бяха на мнение, че се правят опити да бъде прикрита вината на другия участник в катастрофата, който е местно политическо лице и общински съветник.
 
Прокурор Васил Ангелов заяви, че са извършени всички процесуално-следствени действия, както са и назначени необходимите експертизи.
 
„Текат разпити на всички очевидци и лица, които разполагат с информация по случая. Производството се наблюдава от Окръжна прокуратура-Търговище. Предприети са всички мерки за осигуряване на обективно разследване“, допълни Ангелов.
 
Опровергана бе първоначалната информация, че водачът на автомобила, в който е пътувало починалото момче, е неправоспособен.
 
Първоначалната информация от полицията е била, че е неправоспособен, защото той не разполага с българско свидетелство за правоуправление и при проверка в МВР е излязло, че е неправоспособен. Той е представил немско свидетелство“, посочи още Ангелов.
 
Зам.-началникът на Областната дирекция на МВР в Търговище Мариан Михайлов, заяви че протестът снощи е блокирал за 40-60 минути главния път София-Варна, в близост до разклона за Омуртаг.
 
Актове на протестиращи не са съставяни, въпреки че протестът бил незаконен, уточни Мариан Михайлов.