Софийската опера представя "Жизел", "Дон Кихот" и "Атила" в четвъртата си онлайн седмица.

В петък, 3 април от 17:00 ч. е началото на "Жизел" по музика на Адолф Адам и с участието на Марта Петкова, Емил Йорданов, София Цуцакова, Боряна Петрова, Джон Абенанти, Венера Христова, Памела Пандова. Диригент е Борис Спасов, хореографията е на Ж. Корали, Ж. Перо, М. Петипа. Постановката на Петър Луканов е запис от 27 октомври 2019 г.

Звездите на Болшой театър - Екатерина Крисанова и Иван Василиев, участват в "Дон Кихот" по музика на Лудвиг Минкус, тази събота, 4 април, от 17:00 ч. В режисьорски проект на Петър Луканов от 19 октомври миналата година се изявяват и солистите на родния балет - Цецо Иванов, Боряна Петрова, Венера Христова, Памела Пандова, Милена Тодорова, Кирил Иванов, Георги Аспарухов, Еленко Иванов, Ивана Харизанова. Диригент е Павел Клиничев от Болшой театър.

В 16:00 ч., в неделя започва "Атила" от Джузепе Верди с участието на световния бас Орлин Анастасов, Венцеслав Анастасов, Радостина Николаева, Венцеслав Анастасов, Даниел Дамянов, Димитър Станчев, Пламен Папазиков. Диригент е Алесандро Санджорджи, а режисьор Пламен Карталов. Записът е от 2011 г.

Над 150 000 зрители са гледали излъчените до момента седем представления на Софийската опера, обявиха от там. Допълват, че хилядите коментари на публиката са в целия спектър от положителни емоции - от благодарност до истински възторг от играта на артистите, диригентите, режисурата, сценографията, костюмите, от възможността да се докоснат до вълшебствата на оперното и балетно изкуство. Излъчената на 15 март българска историческа опера "Борислав" е гледана от 28 000 и стигнала до близо 80 000 души.
/МХ/