МВР още търси убиеца на Георги в Борисовата градина
МВР още търси убиеца на Георги в Борисовата градина / Пресцентър на МВР

Убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина през юни 2015 г. вероятно е станало след случаен инцидент. Това е основната версия, по която работи МВР, съобщи пред БНР директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов.

Няма развитие по случая с убития в Борисовата градина Георги

Полицията не изключва възможността момчето, видяно на камерите да бяга минути след убийството, вече да не е в България.

"Съвсем възможен вариант и така биха постъпили по-голяма част от родителите. Към момента ежедневно проверяваме значителен брой сигнали, които в следствие на тази инициатива започват да идват. И идват. Виждате, че случаят периодично се пуска и по медиите, това активира получаването на сигнали, но за съжаление", коментира комисар Младенов.

Има ли влиятелни родители убиецът на Георги?

"С оглед на това, което имаме към момента като факти и като фактическа обстановка и развитие, работи се усилено по версията, че това е някакво случайно събитие", признава още старши комисар Младен Маринов.

Георги Игнатов, ученик в Търговско-банковата гимназия, бе намушкан с нож и издъхна по обед на 2 юни м.г. в Борисовата градина. Столичната полиция разпространи записи, на които се вижда млад мъж с тъмно яке да бяга от парка. Бягството му съвпада до минути с убийството на Георги Игнатов, което става на метри от това място.