МВР да пита съда и за разпечатки от телефонни разговори
МВР да пита съда и за разпечатки от телефонни разговори / cнимкa: Sofia Photo Agency

Процедурата за използване на специални разузнавателни средства да важи и за искане на разпечатки от телефонни разговори, за такива законодателни поправки са се обявили депутатите от вътрешната парламентарна комисия, която изслуша министър Михаил Миков за разходваните близо 100 млн. лева за СРС-та за две години.

Той не е представил конкретни данни, а е поканил ръководството на комисията да се запознае с тях в самото ведомство в близките дни. Предложението за приравняване на изискванията за ползване на специални разузнавателни средства и искане на разпечатки на телефонните разговори било на депутата от ДСБ Атанас Атанасов, защото смятал, че се злоупотребява с тази информация. В него има резон, споделиха народни избраници от мнозинството. Ако се стигне до такава законодателна поправка телефонни разпечатки ще се получават с разрешението на съда.

Управляващите крият неудобната за тях информация, коментира след заседанието тъмносиният депутат Атанас Атанасов. По думите му пример за това е повдигнатото обвинение срещу следовател от Националната следствена служба заради това, че е разпитвал двама депутати във връзка със заведено дело за фалшив бандерол на алкохол. Атанасов не посочи имена.