/ БГНЕС
Не бива МВР да се въвлича в предизборни скандали. Това заяви вътрешният министър Младен Маринов пред медиите след среща с вицепрезидента Илияна Йотова във връзка с това как да се облекчи пребиваването на ученици и студенти от нашите общности извън България, за да учат у нас.

Той коментира обвинения от БСП, че служители на МВР оказват натиск върху членове на партията, членове на изборни секции и партийни секретари в различни градове на страната.
Държа МВР да не се въвлича в такива скандали и проблеми.

Създали сме необходимата организация за изборите, спазваме стриктно закона, коментира Маринов. Вътрешният министър обясни, че всички проверки, правени от МВР, са извършени на базата на сигнали. Младен Маринов обяви още, че към момента са образувани седем разследвания за нарушения, свързани с изборния процес, а някои от тях са за подготовка и действия в нарушение на изборните правила.

За двойното убийство в Костенец министърът коментира, че издирваният Стоян Зайков все още е в България. "Към момента имаме проблем, тъй като извършител на тежко престъпление не е в ареста, но колегите правят всичко възможно това да се случи", заяви Маринов.
БТА