Министерски съвет
Министерски съвет / БГНЕС
Министрите обсъждат размера на заплатата на шефа на НАП
96689
Министрите обсъждат размера на заплатата на шефа на НАП
  • Министрите обсъждат размера на заплатата на шефа на НАП
Държавата прецизира критериите за представителност на организациите на хората с увреждания и на работодателите на хора с увреждания, които членуват в Националния съвет за интеграция на хората с увреждания. Промените ще бъдат гласувани на днешното заседание на правителството.
 
Министрите ще разгледат също решение, с което се определя размерът на заплатата на директора на НАП, както и решение за откриване на българско консулство в пакистанския град Пешавар.
 
Правителството ще разгледа промени в специфичните критерии за представителност на националните организации на хората с увреждания и на работодателите на хора с увреждания. Организациите на работодателите вече трябва да имат не по-малко от 15, вместо досегашните 10 членове-работодатели с поне 800 трудоустроени лица с увреждания, или не по-малко от 15 специализирани предприятия или кооперации на хората с увреждания.
 
Прецизират се и критериите за представителност на родителските и професионалните организации на хората с увреждания - дадена организация трябва да има поне 500 членове, от които 200 да бъдат лица с увреждания или родители, настойници или близки на деца, настанени извън семейството или лица с увреждания. За да бъде представителна една асоциация, броят на членовете трябва да бъде 1500, от които поне 600 да отговарят на същите критерии.
 
С друго решение ще бъде одобрено откриването на консулство в град Пешавар, Пакистан, а за почетен консул ще бъде предложен Файсал Салим Рахман.