По думите му 2018 г. е била доста тежка година с много протести и натиск в социалната сфера
„Времето ще покаже дали избраната за нов социален министър Деница Сачева ще бъде по-добра от Бисер Петков. Тя не е нов човек за системата. Предполагам, че изборът на премиера не е бил случаен. Нека й дадем шанс”. Това заяви в ефира на NOVA Минчо Коралски, директор на Агенцията за хора с увреждания и бивш социален министър.

В петък министър-председателят Бойко Борисов поиска и прие оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков. 

Сачева стана социален министър на ръба, 5 гласа я пратиха в МС
 

Кадровото решение на премиера е въз основа на натрупани във времето основания. Премиерът счита, че темповете, с които Министерството на труда и социалната политика работи, не отговарят на обществено-политическите очаквания, смята бившият социален министър. 

Светият синод: Новият Закон за социалните услуги може да опустоши много детски съдби

„2018 беше доста тежка година с много протести и натиск. Наложи се едновременно да се подготвят три закона – за хората с увреждания, за личната помощ и за социалните услуги. И трите вече са факт”, поясни Коралски.

„Човек трябва да има сериозно въображение, за да открие в Закона за социалните услуги внушението, че това е закон, който ще институционализира извеждане на деца от семействата. В него няма нищо подобно”, каза още бившият социален министър. Той допълни, че социалната дейност в Европа се извършва предимно от неправителствени организации.
 

 
NOVA