„Кадиев приключи и смятам, че това е всичко по въпроса. Коментарите около този случай ще заглъхнат с напредъка на предизборната кампания. Ясно е, че той ще се номинира от друг проект. Да е жив и здрав!".

С тези думи председателят на БСП Михаил Миков коментира в „Събуди се" по Нова телевизия изключването на Георги Кадиев от партията.

По думите на Миков „огорчението на редовия социалист от такъв тип поведение е много голямо".

„Само желанието за кариера не може да е мотив за участие в политиката. Политическото номадство е измама към тези, които са дали гласа си", допълни лидерът на БСП.

Миков обясни, че с Кадиев са поговорили: „Казах му, че това е грешка. Действията му обаче са проект. Но за нас този случай е приключен. Този случай не е важен за бъдещето на левицата".

На въпрос като какъв отбор БСП тръгва към тези избори срещу ГЕРБ, Миков отвърна, че за левицата вотът не е боксов мъж, нито състезание по борба.

„Ние тръгваме като сериозна партия. За нас е важно да предложим различен прочит. Спортната терминология ще я оставим на ГЕРБ", подчерта той.

По думите на лидера на БСП политиката е избягала от местните избори. „Вотът се превръща в обикновено състезание на пари, на манипулиране на избирателите. Това е големият проблем, който искаме да променим", каза той.

Източник: Novanews.bg