Междуградски авто-превозвачи протестират час преди обяд
Междуградски авто-превозвачи протестират час преди обяд / netinfo

Междуградските автобусни превози в цялата страна ще бъдат преустановени между 11 и 12 часа преди обяд. По този начин собствениците на автобусните фирми ще демонстрират недоволството си срещу високите цени на горивата, съобщи за Дарик Ивайло Константинов – собственик на една от големите компании за автобусни превози. По думите му май-малко 100 компании ще се включат в протеста.

В продължение на един час от 11 до 12 часа пътниците няма да могат да ползват автобусен между населените места. Ивайло Константинов, който е един от организаторите на протестната демонстрация, заяви, че в нея ще участват почти всички фирми:

Междуградските линии между 11 и 12 часа няма да пътуват, градският транспорт пътува с изключение на Пловдив, където ще преустанови за 15 минути, и Варна.

Колко от фирмите протестират?

Минимумът, които ще протестират, са 100. Всички автогари в България, които протестират, между 11 и 12 часа няма да тръгнат.

Това ще доведе ли до задръствания и опашки по автогарите?

Намерението ни беше на този етап да на създаваме суматоха.

Като резултат от протеста автобусните фирми очакват да се проведат нови разговори с институциите и да се вземат окончателни решения за компенсиране на превозвачите заради високите цени на горивата.