Композицията се придвижва с 5 км/ч
Късно снощи започна операцията по изтегляне на изгорелите вагони на влака София - Бургас.
 
От гара Коньово, композицията трябва да бъде преместена към депо в Пловдив. Едва там ще започне същинската част от разследването какво е предизвикало огъня, който за толкова кратко време е успял да обхване и изпепели двата вагона. Водещата версия остава проблем с електрическата инсталация.
 
Запалиха се два вагона на пътнически влак в Коньово (СНИМКИ/ВИДЕО)

Операцията по придвижването се оказа доста трудна. И за близо 16 часа композицията е изминала около 130 км, съобщи NOVA.
 

БГНЕС


Вагоните са напълно изгорели. Няма и помен от купетата. Останали са само купчини желязо. Изгорелите вагони ще бъдат прибрани в хале в техническата гара в Пловдив за щателен оглед от разследващите, които да установят точната причина за инцидента.
 
Разследват причините за пожара във влака София-Бургас

Пожарът във влака от София за Бургас стана около 20.00 ч. в петък, на влизане в гара Коньово. Огънят е тръгнал от третия вагон и е обхванал последните два вагона от композицията. 80 пътници бяха евакуирани и заради бързата намеса на железничарите, няма пострадали.
 

БГНЕС

Кондукторка от запалилия се влак: Пламъците много бързо обзеха влака

Кондукторката, която първа е видяла дима, и е помогнала за евакуацията, е обгазена и затова е настанена в болница. Медицинска помощ са потърсили началникът на влака и един от машинистите, които са помагала в гасенето на огъня с наличните пожарогасители.
 

БГНЕС

nova.bg