Местан: Радан Кънев е ужасно клиширан политик
Местан: Радан Кънев е ужасно клиширан политик / снимка: Хрисимира Милкова

Лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че Реформаторският блок е сериозният проблем на кабинета на Бойко Борисов за успешен мандат. В каолиновското село Пристое, където ръководството на ДПС присъства на събор за отбелязването на годишнината от възродителния процес, Местан допълни, че реформаторите вече са загубили своята идентичност и че Патриотичният фронт ги поглъща като публичен образ.

„Най-големият вътрешен проблем на кабинета „Борисов" 2 е точно това радикално, агресивно направление в политиката, представено от Реформаторския блок, което все по упорито се приплъзва към националсоциализма", допълни лидерът на ДПС.

Коментирайки изказването на Радан Кънев, че ДПС трябва да бъде извадено от властта в традиционните си крепости, Лютви Местан заяви, че Кънев е ужасно клиширан политик. „На седмия месец от управлението да свириш на тази елементарна струна - ние се борим с универсалното зло ДПС и зад това да скриеш собственото си управленско безсилие - едва ли заслужава толкова внимание", каза още Местан. По думите му, за реформи са необходими компетентност и публично доверие, което за реформаторите се изразява само с 23 мандата в Народното събрание.

„Мисля, че местните избори ще зададат нови политически реалности, те ще дадат реална оценка, кой е реформатор, кой е деформатор и на кои партии обществото може да разчита", посочи още Лютви Местан.

Той коментира и здравния министър Петър Москов, заявявайки, че при него маската на реформата е била най-добре нарисувана. „Този министър трябва да бъде оставен да се нареформира и от тук нататък неговият проблем не е ДПС, а лекарите и въобще работещите в системата на здравеопазването, те ще усетят жилото на псевдореформите му", подчерта още Местан.

Според него, колкото по-рано основният субект на властта - ГЕРБ, разбере, че носи два воденични камъка на шията си - Патриотичен фронт и Реформаторски блок, ще бъде по-добре за управлението.

Други новини от Шумен