Медиците в Сливен готови за ефективна стачка
Медиците в Сливен готови за ефективна стачка / netinfo
Лекари, медицински сестри и фармацевти се вдигат на стачка, ако правителството не възстанови диалога със съсловните организации за проблемите в здравеопазването. За това предупреди в Сливен председателят на БЛС д-р Андрей Кехайов.

„Нуждаем се от обществена подкрепа, за да поставим отново исканията си и да получим адекватна реакция”, каза още д-р Кехайов. Той бе в Сливен, заедно с главния секретар на организацията д-р Пламен Демиров, за да се срещне с ръководството на болница „Д-р Ив. Селимински”, лекари, специалисти по здравни грижи и фармацевти.

Проблемът с липсата на медицински кадри става все по-осезателен и в Сливен. Няма нито една молба за постъпване на работа от медицинска сестра, а имаме незаети места”, каза Венета Начева – регионален председател на Асоциацията на специалистите по здравни грижи.

„Държавата и семействата влагат средства в обучението на медиците ни, а те намират без проблем работа в чужбина. И е логично да е така, след като средната заплата на лекар в България се равнява на едно 24-часово дежурство на лекар в Гърция”, добави Андрей Кехайов.

Решението за протестите ще бъде взето в края на седмицата след анализ на обстановката в страната на национална среща на всички браншови организации.

Други новини от Сливен