Медиците ни в Либия ще оглавят листата на партията на Яне Янев
Медиците ни в Либия ще оглавят листата на партията на Яне Янев / снимка: Sofia Photo Agency
Партия „Ред, законност и справедливост” на Яне Янев ще постави на първите шест места в листата си за евродепутати осъдените на смърт в Либия български медицински сестри и доктор Здравко Георгиев.

На първите шест места в листата ще седят имената на осъдените на смърт български медицински сестри и д-р Здравко Георгиев. Ако в Централната избирателна комисия има законови пречки, на следващите шест места в листата, като техни подгласници, ще стоят имената на децата им и близките.

Това е резервният вариант, който е измислила партията „Ред, законност и справедливост”, обяви Яне Янев на излизане от ЦИК.

На въпрос на Дарик дали вече от партията са разговаряли с близките на осъдените на смърт в Либия медицински сестри, той каза, че всичко се координира от инициативния комитет, но каквото и да се случи медицинските сестри собственоръчно ще подредят листата за евродепутати.

Янев обяви още, че са събрани 37315 подписа до момента в защита на идеята медицинските сестри – евродепутати.

До обявения срок за подаване на документи 15 партии и коалиции подадоха документи в Централната избирателна комисия за Европарламента за предстоящите избори за евродепутати до обявения краен срок.