/ БГНЕС
Мая Манолова употреби за пореден път майките на деца с увреждания, както го прави от две години насам. Няма съмнение чия идея е протестът до Банкя с автопоход под мотото "Системата ни убива".

Една от организаторките на акцията пред дома на Бойко Борисов - Вера Иванова, е сред майките от "Системата ни убива", които се включиха като учредители на политическото движение на Манолова - "Изправи се.бг". С него Манолова се надява да щурмува реалната политика в път към властта. Но понеже никой не забелязваше присъствието на Мая в първите дни на протеста пред фонтана на президентството, трябваше да се измисли друг пиар ход. Така "Системата ни убива" послужи като смокиново листо зад неразпознаваемата "Изправи се.бг" на Манолова и компания в бус с инвалиден номер без да има в него деца с увреждания.

Важно е внушението - че полицията иска да посегне на такива онеправдани хора, за да бъдат скандализирани гражданите и да провокират агресия към униформените. Само че полицаите сложиха жълтите жилетки и не посегнаха на никого, въпреки опита за провокация и паралел с "нощта на белия автобус". Още повече, когато деца бяха подредени на първа линия срещу тях.

И докато голяма част от протестиращите срещу Борисов и ГЕРБ се отдръпнаха от блокадите на движението и "Орлов мост", а дори БСП елегантно се измъкнаха от подобни радикални действия в посока Бузлуджа, то бившата им съпартийка Мая няма спирка, окрилена, че е дошъл звездният й час на протеста. Успя да засенчи и "Отровното трио". Метаморфозата на бившата омбудсманка и кандидат-кметица на София, юристката с адвокатски стаж зад гърба си, която брани закона, стигна до барикада на движението пред Софийския университет.

В новото си амплоа Манолова не спря да разговаря с гражданин, който нарече нея и сподвижниците й "лузъри", след като спряха движението и по бул. "Васил Левски". Така щеше да направи като омбудсман и депутат - поне да го изслуша. Помним как през 2014 Манолова обираше гнева на протестиращите и срещу нея, когато беше зам.-председател на парламента и такситата отказваха да я качат. В новото си амплоа тя вече е протестър и крещи по журналистите "фалшиви новини", докато обичайно флиртува с медиите и обикаля неуморно студиата им. Сега избута за знаме един бял бус на нещастни жени, наказани от съдбата, и се скри зад тях.