Кристина Дучева, майката от Сандански, която е обвинена в убийстовто на двете си деца, има ясни спомени за миналото си до момента, в който е останала сама с децата. За случилото се след това не помнела нищо. Това обясни пред NOVA адвокатът й Маню Алексиев.  

Защитникът каза още, че Кристина Дучева не се чувства добре и припада в следствения арест.

Майката на Кристина от Сандански: Искаше къща, пълна с деца (ВИДЕО)

Днес районният съд в Сандански отложи делото за домашно насилие, което Кристина беше завела срещу бащата на децата й - Георги Трайков. Причината - Трайков е бил нередовно призован. Така делото ще се гледа на 17 декември.

Според близките на Кристина неявяването на бащата пред съда е опит да се забави отговора на въпроса имало ли е насилие в семейството преди двойното убийство.

Оставиха в ареста майката, обвинена в убийството на двете й деца

Делото за домашно насилие е било заведено преди трагедията.

„Това е някакъв абсолютен номер от страна на Георги и неговия адвокат - само и само да проточат нещата. Насилието, което е продължавало толкова години - за мен това е причината да се стигне дотук”, каза Илиян Дунчев, брат на Кристина.

Кървава трагедия в Сандански: Убийство на две малки деца (СНИМКИ/ВИДЕО)

„Сподели ми, че никак не се чувства добре здравословно, че изпитва постоянно главоболие. Осъзнава, че децата не са между живите. Споменът й е, че вратата се разбива, нахлуват хора, чува викове, писъци и т.н., но нищо конкретно не заявява, не споделя. Казва, че няма спомен”, заяви Маню Алексиев - адвокат на Кристина.
nova.bg