Андрей Бабиш
Андрей Бабиш / БГНЕС
Бабиш отказал да изпраща документи на Борисов
96419
Бабиш отказал да изпраща документи на Борисов
  • Бабиш отказал да изпраща документи на Борисов
Чешкият премиер Андрей Бабиш е отказал да изпраща документи на премиера Бойко Борисов относно продажбата на ЧЕЗ. Това пише в изданието "Лидови новини", което е собственост на Бабиш. Вчера Борисов заяви, че е получил от чешкия си колега информация. Междувременно от БСП поискаха анкетна комисия да разследва случая.

Андрей Бабиш е шокиран от реакциите около сделката за ЧЕЗ
 
Борисов не е получавал документи от Бабиш, твърди чешката медия, но е провел разговор с него. Вчера българският премиер каза друго: "Като разгледах изпратеното от премиера на Чехия, виждам руско-грузински офшорки, руски банки, български и то от тези, които и преди по някаква причина са имали проблеми". След което информацията беше засекретена и внесена в деловодството на парламента.
 
Днес от БСП съобщиха, че са я видели, а Жельо Бойчев определи като „подигравка” поведението на Борисов. "Беше ни предоставен хвърчащ лист без подпис и печат, с информация, която няма основание да бъде класифицирана. Настояваме това да бъде предоставено и разсекретено".
 
Междувременно по темата отношение взе и вицепремиерът Валери Симеонов. Според него е нормално да има сделка в условията на пазарна икономика. И все пак според него "една добре работеща система не трябва да отива в ръцете на хора, които нямат хабер, никаква представа от управление, инвестиции и прочие". Вицепремиерът пита още "как ще прецени Гинка дали трябва да бъде подменен трафопост в еди-кой си квартал, когато тя надали знае какво е трафопост".
 
Утре предстои заседание на Комисията по енергетика съвместно с Комисията за контрол над службите за сигурност, на което ще бъдат изнесени данни от компетентните органи за сделката за ЧЕЗ.