Лара Банева е жива, смятат разследващите
Лара Банева е жива, смятат разследващите / снимка: Sofia Photo Agency, архив

10-годишната Лара Банева, която беше отвлечена на 5 март пред дома си в столичния кв. "Бояна", е жива, смятат разследващите.

Те опровергаха информация, излязла в някои медии, че детето вероятно е убито още в деня на похищението.

Няма основание да се твърди подобно нещо, нито има доказателства за това, каза ангажиран с разследването, цитиран от 24 часа. От МВР и прокуратурата отказаха да коментират дали има предположения за местонахождението на детето.

Претърсени са подстъпите към София и околностите, в които то може да е скрито. Вече 18 дни няма знак от похитителите въпреки молбите на близките на Лара да се обадят, за да разберат дали малката ученичка е жива и здрава.

Една от версиите за този развой на събитията е, че нападателите чакат края на делото в Милано срещу бащата на момиченцето Евелин Банев-Брендо, сочен от МВР за кокаинов крал.

Преди време бившият вътрешен министър Цветан Цветанов съобщи, че МВР работи по две версии за отвличането, но отказа да ги коментира. Пред италианските власти Брендо твърдял, че няма представа кой е посегнал на дъщеря му и няма контакт с похитителите. Той бе разпитан в Италия преди седмица от наш прокурор.

Майката на Лара - Моника Добринова, и останалите роднини са в стрес и се молят детето да оцелее. Едва изкарват нощите, а през деня са на лекарства, каза близка на семейството вчера.