/ БТА
На журналистически въпрос дали „Възраждане“ ще отидат на разговори с ГЕРБ-СДС на ниво експертни групи на тема бюджет и други ключови, ако бъдат поканени, както и какво им е мнението му за такъв диалог на този етап, лидерът на формацията Костадин Костадинов отговори в кулоарите на парламента, че това е нормален диалог. 

"Не сме получили покана обаче засега. Ако получим такава покана, е възможно да отидем, защото ние на свой ред, след като ги поканихме да дойдат на разговорите по отношение на влизане на България в Еврозоната, успяхме да разговаряме с ГЕРБ", коментира Костадинов. "Те не ни подкрепиха, но показаха уважение към нашата позиция", каза още той.

"От тази гледна точка, възможно е и ние да отидем на тяхната среща, само че не виждам в какво отношение и къде бихме могли да намерим пресечни точки", допълни Костадинов.

По думите му те са на диаметрално различни мнения по всички важни въпроси, които в момента вълнуват българското общество.

В отговор на въпрос Костадинов припомни, че още в началото са заявили условия, при които биха подкрепили мандат за правителство на друга партия. Сред тях са референдум за членство на България в еврозоната, да не се купуват нови "хартиени самолети" от Съединените щати, да не се предоставя въоръжение и каквато и да е подкрепа за Украйна, както и България да организира действия, с които да започне поетапно предоговаряне на членството си в Европейския съюз.  

Представители на парламентарната група на "Възраждане" ще проведат утре консултации с президента Румен Радев. Костадинов каза, че ще поставят пред него въпроса за свикване на референдум за въвеждане на еврото у нас. "Ако той откаже, създаваме инициативен комитет и започваме да събираме подписи. Най-доброто решение за България сега са нови избори", добави Костадинов. 
БТА