Комисията Куйович изслушва Илия Илиев
Комисията Куйович изслушва Илия Илиев / снимкa: Sofia Photo Agency
Временната анкетна комисия по случая Куйович реши да покани за изслушване на следващото си заседание във вторник бившия главен секретар на МВР Илия Илиев и бившия зам.-началник на ОДП-Разград Тодор Димов. Това съобщи председателят на комисията Надка Балева.

Депутатите от вътрешната комисия разгледаха предоставените документи от служба „Миграция” и отдел „Български документи за самоличност”, както и материалите от Кюстендилски районен съд, по чието дело бе наложена мярката за напускане на страната на Будимир Куйович. По думите на Надка Балева, ако се наложи комисията ще разгледа и въпроса за това дали НСС е имала отношения към Куйович през периода 1997-2001 година.

Комисията реши да поиска от парламента удължаване на срока й на действие с три седмици – до края на март.

На днешното си заседание депутатите разгледаха първичните документи, въз основа на които са били издадени фалшивите лични карти на Куйович. Това са заявления и резолюции, уточни Надка Балева.

Комисията ще изиска още допълнителна справка от Гранична полиция във връзка с експулсирането на Куйович, справка от ОДП-Стара Загора за извършената проверка по повод издаването на личната карта на името на Цветослав Захариев.