Комисия да разследва предизборните договорки в Сливен, предлага ГЕРБ
Комисия да разследва предизборните договорки в Сливен, предлага ГЕРБ / Sofia Photo Agency, архив

ГЕРБ ще внесе предложение за създаване на временна анкетна комисия, която да разследва случая, оповестен в медиите, за купуване на гласове на изборите в Сливен. Това съобщи от парламентарната трибуна Искра Фидосова от управляващата партия.

Ние сме представители на политическа партия, която никога не си е позволявала такова нещо, допълни Фидосова. Тя призова депутатите от левицата да не купуват гласове на предстоящите избори в Съединение.

Михаил Михов от БСП контрира, че ГЕРБ е първата партия, чийто представител е осъден за купуване на гласове. По думите му днес този представител е назначен за кметски наместник в същото село, където е уличен в това престъпление. Миков допълни, че ГЕРБ се тревожи от предстоящия конгрес и се цели този скандал да се превърне в основна тема на утрешния форум. Аз се надявам, че никой няма да повярва на тези крокодилски сълзи за демокрация, коментира социалистът.

Ако пленарната зала одобри предложението на ГЕРБ, това ще е 13-тата временна комисия.

B края на април бяха разпространени два материала срещу председателя на социалистите Мартин Славов в Сливен. Единият от тях бе диск с аудиозапис на предизборни преговори между него и единия от кандидатите за кмет на Сливен Галин Кънчев.