Кирил Войнов се яви в прокуратурата
Кирил Войнов се яви в прокуратурата / netinfo

Временно отстраненият директор на пожарната Кирил Войнов се яви днес във Военна прокуратура. Очакваше се срещу Войнов да бъде предявено обвинение за престъпление по служба, но това не стана, тъй като той дойде в прокуратурата без адвокат. Войнов престоя в сградата на Софийската военно-окръжна прокуратура около десетина минути и не пожела да отговаря на въпроси на журналисти.

По-късно днес следобед в прокуратурата пристигна секретарката на Войнов - Анета Илиева. Вчера в прокуратурата се яви заместник-директорът на пожарната и временно изпълняващия началник на службата комисар Калин Вучков. Срещу временно отстранения директор на пожарната главен комисар Кирил Войнов се извършват проверки за злоупотреба със служебно положение и за нарушение на служебната дисциплина.

Проверките са в изпълнение на заповед на главния секретар на МВР Илия Илиев след подаден сигнал срещу Войнов и други служители на пожарната. По информация в пресата, сред най-тежките нарушения е разрешението дискотека "Индиго" да заработи отново след трагичния инцидент на 21 декември 2001 г., при който загинаха седем деца. Документът носи подписите на ръководството на пожарната.