Всички, които гласуваха днес против Никола Минчев показаха, че не им пука за тази страна, че не се интересуват от собствената си идеология. Те са едни маркетингови фирми, които лъжат своите избиратели. Завесите се вдигат и нас не ни е страх от избори. Това каза министър-председателят Кирил Петков, след като 125 народни представители гласуваха „за” предсрочното освобождаване на Никола Минчев от председателския пост в парламента.

Минути след гласуването председателстващият заседанието Кристиан Вигенин обяви почивка и Петков даде ново кратко изявление пред журналистите в кулоарите.

"Има ново мнозинство в този парламент. Те се прегърнаха – това означава пълна безпринципност, тези хора нямат морал, каза Петков.

Оставката на Минчев идва, благодарение на „Има такъв народ”, ГЕРБ, ДПС и „Възраждане", заяви Петков. 

Премиерът изрази надежда, че в 47-ото Народно събрание има свестни хора, които са на ръка и ще успеят да преборят страха си.

Мирослав Иванов от „Продължаваме промяната” ще изпълнява длъжността председател на 47-ото Народно събрание до избора на нов.

"Взимам думата за да благодаря на Никола Минчев за наистина добре свършената работа. Той успя да води този парламент по най-диалогичния, професионален начин, по който можеше. Той наистина стана днес жертва не на неговата дейност, не на неговите действия, а на това, че в момента една коалиция, която се формира между  ГЕРБ, "Възраждане", ДПС и хора, останали в "Има такъв народ", които решиха че независимо от неговите професионални качества, те ще гласуват против". Това каза Кирил Петков от парламентарната трибуна, минути след като бе гласувана оставката на Никола Минчев. 

Искам да ви успокоя за всички, които гледат в момента. Когато започнахме със служебния кабинет, ние осветлихме големите схеми, свързани с Българската банка за развитие. Когато спечелихме изборите, имахме коалиционен партньор, който е много зависим. Промяната идва и стъпка по стъпка България ще бъде различна", допълни Петков. 
БГНЕС