В неделя ще се задържи предимно облачно, но валежите ще отслабнат и ще спират, най-късно в североизточните райони от страната, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. (НИМХ).

Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните ще са между 1° и 6°. В София минималната температура ще е около минус 2°, максимална - около 2°.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще е по-високо от средното за месеца.

Какво ще бъде времето през януари

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, преди обяд по северното крайбрежие с валежи от сняг. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 2° и 5°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно облачно и мъгливо. Преди обяд на места в Западна и Централна България ще превалява слаб сняг, но след обяд ще спре. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 3°, на 2000 метра - около минус 8°.

През първите дни от новата седмица облачността ще е променлива, често значителна, но само на отделни места, главно във вторник в планинските райони, ще има слаби валежи от сняг. Вятърът ще е от запад-северозапад, слаб до умерен, във вторник в Дунавската равнина и в западната част на Горнотракийската низина временно ще се усили. Минималните температури ще се понижат и ще са предимно между минус 5° и 0°, дневните ще се повишават и във вторник в повечето места ще са между 3° и 8°. 

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.
БТА/НИМХ