След побоя на семейство във Видин, за който NOVA разказа, сега пред камерата застана задържаната жена. Мярката ѝ беше променена на домашен арест, а останалите трима арестувани остават за постоянно зад решетките.

Инцидентът се случва в светлата част на деня на централно място във Видин. Четирима души нападат семейството, докато то държи двете си деца на ръце. Бащата е бит с бухалки, които по-късно полицията намира при нападателите.

По-тежка мярка за участничка в боя с бухалки над младо семейство

„Боят продължи около 4-5 минути. Цялата ми глава беше надута. Гърбът ми е в синини”, обясни пострадалият Владимир Скорчев.

„Аз изпратих моя син да ми купи лекарства. Той е спрял автомобила си, а Владимир е отворил вратата и го е ударил без нищо. Аз отидох като майка, заедно с мъжа ми, за да проверим защо детето ми е било набито”, разказа  Валерия Валериева.

Според версията на обвиняемата мъжът, за когото се твърди, че е бит, не е бил с дете на ръце. „Детето беше в колата и той го свали долу нарочно”, допълни тя.

Арестуваха роми от кв. „Нов път“ във Видин, Гешев се възмути: Бито е младо семейство с деца (ВИДЕО)

Пъроначално Валериева обясни, че не знае откъде са се появили бухалките. „Не сме били с бухалки. Те са били в колата ни. Взех ги, когато видях, че мъжът ми е повален долу на земята. Племенникът ми по случайност минава и вижда как сме бити”, описа ситуацията обвиняемата.

Каза, че тя и семейството ѝ не са отишли там, за да се бият. „Посред бял ден? Има и камери. Отидох като майка да попитам как може синът ми да яде бой. Иначе, да, в колата ми има бухалки. Ходя с тях, защото се плаша, а не се бия. Аз не мога да го бия, а той е пребил мъжа ми като куче”, допълни Валерия.   

„Не съм отишла да нападам. Бях там като майка, която пита защо синът ѝ е ял бой”, заключи жената.
NOVA