Изписаха дванадесетте обгазени при пожара в „Агрия”
Изписаха дванадесетте обгазени при пожара в „Агрия” / netinfo
Изписаха дванадесетте пловдивски пожарникари, обгазени при гасенето на пожара в завод „Агрия” горял в неделя, съобщи за Дарик доц. Янко Илиев – ръководител на клиниката по токсикология в Университетска болница "Свети Георги”.

Пожарът е тръгнал от самозапалване на препарата за растителна защита “мангозепт”. За първи път имаме случай на отравяне с това вещество, което съдържа силно токсичния серовъглерод и има широк спектър на действие, каза доц. Илиев. Дванадесетте пострадали са показали едни и същи признаци – повишаване на кръвното налягане и леки изменения в дишането. Днес те са изписани след като са прекарали на легло задължителните 48 часа. Други четирима техни колеги са били прегледани и след като са подписали декларации, че се отказват от лечение, не са били приети в болница.

В момента в Клиниката по токсикология остават двама работници от Дома за деца, който горя вчера в Пловдив. Те са с ниска степен на обгазазяване, но тъй като има съмнения да са вдишали газове от горяща пластмаса и найлон, те също ще останат 48 часа на лечение. Единият от мъжете е с леко обгаряне на носа. Двамата отказаха да говорят пред Дарик за вчерашния пожар. Те са поправяли ел.-инсталацията, когато е лумнал пожарът в котелното на парната инсталация, който застраши живота на 123 деца на възраст до 3 години.

Други новини от Пловдив