От различните парламентарни групи коментираха евентуална поява на нова политическа формация. От ИТН, ДПС и ДБ казаха, че не се притесняват от нова сила в политиката.

"Има такъв народ" не се притеснява от появата на нов политически субект", това коментира в кулоарите на Народното събрание зам.-председателят на "Има такъв народ" Филип Станев.

БТА

"Нямаме притеснение от появата на какъвто и да било проект, още повече, че това наистина е извън нас, посочи той. Ние няма да имаме възможността да повлияем на това да се появи или не такъв субект, нито на йота не ни притеснява", обясни представителят на ИТН. На въпрос дали ИТН ще могат евентуално да си партнират с новия субект Станев отговори, че това са хипотези. 

От ДПС коментарът бе лаконичен.

"ДПС не се притеснява от каквито и да са политически проекти", категоричен е лидерът на партията Мустафа Карадайъ, съобщава БГНЕС. 

Христо Иванов коментира евентуална поява на нова политическа сила така: „Демократична България има много стабилна политическа идентичност, последователно поведение. Ние няма от какво да се притесняваме. Ако се появят други политически проекти, които работят в същата посока да разширяват периферията от избиратели, подкрепящи нашите каузи, това може да бъде само добра новина за нас“.

БТА

Относно възможността да се появи нова формация зад която застават служебните министри на икономиката и финансите – Кирил Петков и Асен Василев, Иванов каза: „Ние виждаме в тяхно лице съмишленици, подкрепяли сме техните усилия досега и гледаме на това с очакване, независимо в какво качество те ще продължат оттук нататък. Имаме позитивно очакване заедно да намерим формулата да работим. Те трябва да обявяват как си представят оттук нататък тяхното участие в обществено-политическия живот, но ние сме с позитивни очаквания“.