"Прокуратурата по никакъв начин не трябва да се обвързва политически", допълни тя
Министърът на правосъдието Надежда Йорданова настоява за пълно, обективно и всестранно разследване, при спазване на всички права на засегнаните страни. Това заяви тя пред журналисти в Народното събрание във връка с ареста на лидера на партия ГЕРБ Бойко Борисов и акцията в дома му в Банкя.

"Всеки орган да си свърши законосъобразно работата и разбира се, прокуратурата по никакъв начин не трябва да се обвързва политически", каза министърът.

"Аз спекулации няма да правя. Очаквам българските органи да свършат своята работа законосъобразно. Нека да дадем възможност на всички органи да си свършат работата, а съоветно аз от своя страна настоявам за пълно, обективно, всестранно разследване и при спазване на всички права на засегнатите страни", каза тя.

По думите ѝ министърът на правосъдието няма компетенции да преценява законосъобразността на МВР и на прокуратурата в рамките на текущи производства.

Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши и българският правосъден министър Надежда Йорданова не са обсъждали вътрешни казуси. Това каза Йорданова пред NOVA.

„Обсъждахме само взаимодействията на Европейската прокуратура и Министерството на правосъдието, съобразно компетенциите им”, заяви Йорданова.

„Нямам правомощия по текущи разследвания. Нека оставим органите на МВР да си свършат работата. Законът трябва да бъде приложен по еднакъв начин за всички”, допълни тя.