Инспекторка от РИОКОЗ с условна присъда за подкуп
Инспекторка от РИОКОЗ с условна присъда за подкуп / netinfo

С условна присъда от 2 години лишаване от свобода и глоба 2000 лева бе наказана младшият инспектор от Районна инспекция за опазване и контрол на общественото здраве–Пловдив Вяра Димова, която преди година бе хваната с подкуп и уличена в изнудване на управител на магазин за дрехи втора употреба.

Четиригодишен изпитателен срок наложи Пловдивският окръжен съд на 35-годишната служителка на бившата ХЕИ, след като я призна за виновна в получаването на 500 лева подкуп и в злоупотреба със служебно положение. Инспекторката бе задържана на 15 септември миналата година с белязани банкноти. При проверка за спазване на нововъведена тогава нормативна забрана за продажба на бебешки дрехи втора ръка Димова е заплашила служител на верига за дрехи втора употреба, че ще затвори склада и магазина на фирмата в Пловдив и ще състави – стига да поиска – два акта, глобите по които са съответно до 3 000 и до 9 000 лева.

Вяра Димова е третият осъден за подкуп служител на РИОКОЗ–Пловдив в последните години. За другите й двама колеги бе постановено ефективно лишаване от свобода.