Инцидент с мотриса по трасето Добрич - Варна
Инцидент с мотриса по трасето Добрич - Варна / снимка: Sofia Photo Agency

Ще бъде потърсена отговорност от началника на влака ДобричВарна, защото не е информирал пътниците за причините за половинчасов престой по маршрута и не е реагирал на създалата се паника. За случая разказа пред Дарик гражданин, чийто син -студент е пътувал във влака. Инцидентът е станал в неделя.

„Вместо в 18,30 часа влакът е тръгнал около 19,25 часа. На 2-3 километра от Добрич машината е спряла. Светлините са угаснали и вратите не са можели да се отворят. Никой не дал обяснение на пътниците каква е причината за престоя. Казах на сина ми, че ще отида да го взема с кола, но той ми отговори, че вратите са заключени и от влака не може да се слезе", разказа Тодор Куртев. Той се обадил на гишето на жп гарата, но служителките там не знаели за инцидента.

Оказва се, че мотрисата е аварирала два пъти в един и същи ден. По-рано през деня, при обратния маршрут Варна - Добрич, вместо да пристигне в 16,25 часа в Добрич, влакът е закъснял с 47 минути заради изключил предпазител, който е повредил двигателя на машината. Същата авария се случва и по-късно, по трасето Добрич - Варна. Влакът е престоял в покрайнините на Добрич 27 минути. Това обясни началникът на регионален център "Железопътни превози" инж. Димитър Василев. През това време не е имало осветление и вратите са останали затворени.

„Началникът на влака Иван Георгиев е виновен, ще му потърся отговорност и може би ще го накажа, трябвало е да обясни на хората за какво става въпрос и да ги успокои”, заяви инж. Димитър Василев. Той обясни, че има аварийни бутони за отваряне на вратите. По-късно през деня началникът на влака ще даде обяснения за инцидента пред инж. Василев.

Още новини от Добрич