Има разминаване във версиите за убийството на Мирослава
Има разминаване във версиите за убийството на Мирослава / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Сестрата на убитата Мирослава: Няма развитие по случая
50771
Сестрата на убитата Мирослава: Няма развитие по случая
  • Сестрата на убитата Мирослава: Няма развитие по случая

Може да се окаже, че има сериозно разминаване в изнесената досега информация по случая с убийството на Мирослава от Перник и смъртта на единият заподозрян по случая Стойчо Стоев-Чочо. Това заяви съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов след заседанието на алтернативната анкетна комисия към Народното събрание. Тя беше сформирана от опозицията като алтернатива на вече действащата парламентарна комисия, в която участват депутати единствено от ГЕРБ, с мотив, че управляващите целят единствено „замитане” на следите.

Няма никакво развитие по случая с убийството на Мирослава. Това заяви сестрата на убитото момиче Елеонора Николова. Тя, заедно с майка си, бе изслушана от алтернативната комисия към парламента, проучваща фактите около убийството на Мирослава и самоубийството на заподозрения Стоев. Депутатите от опозицията изслушаха в Перник освен роднините на убитото момиче и бащата на Стойчо Стоев, който се самопростреля в апартамента си пред очите на служители от ГДБОП.

Петър Стоев отказа да коментира пред медиите каквото и да е, свързано със смъртта на сина му.

Във връзка с фаталния оглед на апартамента на Стойчо има много неизвестни факти и обстоятелства, коментира лидерът на ДСБ Иван Костов. По думите му, има и съмнения за незаконно подслушване на роднините на Мирослава, които вероятно са били заподозрени в някакъв етап от разследването. „Ако се потвърди с документ, факти, които чухме тук, ще излезе, че има сериозно разминаване във версиите. Може да са го казали на другата комисия, но тя да не го е чула, ако слуша с други уши”, обясни Костов.

Той обясни още, че работата на алтернативната комисия е съсредоточена във всички детайли по случая, които могат да се окажат важни. Според депутатите има сериозни разминавания в обясненията на роднините на Мирослава и това, което съобщават разследващите.

Депутатът от Синята коалиция Йордан Бакалов коментира, че има сериозни разминавания в обясненията на роднините на Мирослава и това, което обясняват разследващите.

Според сестрата на Мирослава Елеонора Николова пък прокурора затруднява разследването. „Всичко е в ръцете на прокурора, а прокурора, че буксува, трябва да питате него. Защото той си седи на едно място . искам някакво развитие на случая, а развитие не виждам”, каза тя. Николова отново потвърди и оплакванията си от полицаите: „Винаги съм се оплаквала от отношението на Христо Златков-Финци, шефът на пернишкия БОП. И продължавам да се оплаквам от него. Този човек е недопустимо да работи с хора, изпаднали в такова положение”.

Пред депутатите Елеонора, сестрата на убитата Мирослава, разказала, че след няколко срещи със Стойчо Стоев в края на миналата година, пожелала да даде показания в полицията във връзка със свои съмнения. От там обаче не проявили интерес.