/ iStock/Getty Images
Увредени сърце и бял дроб са причината за смъртта на 56-годишния турист от китайски произход, починал в Банско. Това е заключението на съдебния лекар, извършил аутопсия на тялото, съобщи БНР.

Чрез Районната здравна инспекция са изпратени проби за вирусологично изследване, което да отхвърли или потвърди наличието на коронавирус.

Аутопсията на тялото е била извършена от съдебен лекар в присъствието на епидемиолози, представители на Районна здравна инспекция. Заключението в доклада посочва като причина за смъртта на мъжа сериозно увреждане на сърцето и белия дроб.

Китаец се почувства зле и почина в Банско

Заради предприетите у нас извънредни мерки с оглед неразпространението на коронавируса, са взети проби и за вирусологично изследване, потвърди д-р Веселка Мончева от Районна здравна инспекция. „Взетите проби лично ги занесох в Националния център по заразни и паразитни болести и в момента се работят. Резултатите излизат за повече от 24 часа, но колегите ще направят всичко възможно да излязат по-рано“.

Снощи той се почувствал зле и загубил съзнание. Дошлият на място екип на Спешна помощ само констатирал смъртта му.

Пред DarikNews главният здравен държавен инспектор д-р Ангел Кунчев уточни, че починалият мъж не е ходил в Китай. Той е бил с британски паспорт и е пристигнал в нашия ски курорт от Великобритания. Издъхнал е в хотела само ден-два след пристигането си.
БНР