Хора с черни фланелки провокирали мирно протестиращите във Варна
Хора с черни фланелки провокирали мирно протестиращите във Варна / снимка: DarikNews.bg, Варна
Хора с черни фланелки провокират мирно протестиращите във Варна
64840
Хора с черни фланелки провокират мирно протестиращите във Варна
  • Хора с черни фланелки провокират мирно протестиращите във Варна

Провокатори опорочиха гражданския протест във Варна вчера. Това съобщи в ефира на Дарик редовният слушател Енчо Енчев, който присъствал на шествието заедно с децата си.

Хора с черни фланелки провокираха мирно протестиращите. Посегнаха на майки с деца, но полицията не се намеси в тяхна защита, разказа Енчев.

Когато самият той се опитал да защити млада жена и се обърнал за помощ към полицай наблизо, Енчев бил задържан и проверен. Срещу провокаторите обаче не били предприети никакви мерки, категоричен беше той за разигралите се събития. По думите му полицаят му обяснил, че всички знаят кои са „тези хора” - работели в охранителна фирма, шефът им бил там, няма кой да им каже нищо.

Енчо Енчев сподели още, че днес няма да се включи в протестите в града заради преживяното. В същото време обаче варненци се заканват отново да се съберат на демонстрация пред сградата на общината.

По данни на полицията около 250 души са се включили в протеста снощи. Множеството шества по централните булеварди и традиционно премина през партийните централи на БСП и ДПС, където скандира „Оставка”, „Избори”, „Червени боклуци”, „Долу ДПС”.

Чуйте целия разказ на Енчо Енчев за събитията във Варна на RadioDariknews.bg.