Гръцкият студент, блъснал ученичка в Пловдив, е преминал на червено
Гръцкият студент, блъснал ученичка в Пловдив, е преминал на червено / снимка: DarikNews.bg, Пловдив

Гръцкият студент е преминал на червено при тежката катастрофа, при която на спирка пострада 16-годишната Катерина Матеева от Пловдив. Това сочат последните доказателства, събирани от разследващите, съобщи за "Фокус" прокурор Атанас Илиев, говорител на Районна прокуратура.

Двамата участници в сблъсъка са все още на свобода, тъй като нямало предпоставки да бъдат задържани, преди да се изясни вината им, каза Илиев. Продължава събирането на доказателства, изчаква се и авто-техническата експертиза. Засега се води досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Докато първоначално се твърдеше, че гръцкият водач е минал на зелен светофар, след това стана жълт, сега вече е червен, допълни той.

Затова е рано да се говори, докато не се изясни окончателно каква е истината. Доказателствата се събират по много и различни начини - свидетелски показания, справки за тайминга на светофарните уредби, записи от камерите, всичко това се съпоставя от разследващите, посочи Атанас Илиев.

Междувременно момичето, което пострада на спирката бавно се възстановява. От УМБАЛ "Свети Георги" уточниха, че състоянието на детето е стабилно, но възстановяването ще е бавно. Медиците са категорични, че вероятността детето да се възстанови напълно и да проходи е много голяма. Тя вече е преместена в частна болница в Пловдив.

Други новини от Пловдив