Готвят психиатрична експертиза на ревнивец, зашил половите органи на приятелката си
Готвят психиатрична експертиза на ревнивец, зашил половите органи на приятелката си / netinfo

Втора присъда, този път за убийство по непредпазливост, очаква 46-годишния Тодор Маринов от разградското село Беловец, който миналото лято заши половите органи на приятелката си. За нанесената й средна телесна повреда той получи наказание от 11 месеца затвор, които в момента излежава.

За втори път по дело за убийство по непредпазливост застава пред Разградски окръжен съд 46-годишният Тодор Маринов. Миналото лято той бе оправдан по обвинението за причиняване на смърт след нанасяне на средна телесна повреда на 48-годишния Сюлейман Джевдет от село Беловец.

Престъплението е извършено през 1994 година, делото е една от 300-те преписки, нерешени с години в Кубратска районна прокуратура. Разследването им бе подновено след подаването на оставка на дългогодишния районен прокурор Вячеслав Николов.

Варненски апелативен съд отмени оправдателната присъда и процесът започна отново в разградската съдебна палата. Подсъдимият бе доведен с белезници. В момента той излежава 11-месечна присъда по друго дело – за нанасяне на средна телесна повреда на приятелката му – 44-годишната Албена Соколова. На 17 юли миналата година тя бе приета в разградската болница със счупена челюст и с множество други наранявания по тялото. Предишната нощ насилникът вързал със синджири ръцете и краката й, бил я с ремък и стол, след като почти изгубила съзнание зашил половите й органи с шивашка игла и рибарска корда. Използвал е прекъснат шев с възли, обясниха хирурзите, извадили конците. Ревност била причината за насилието.

По същата причина и заради същата жена Маринов ударил своя съселянин 13 години по-рано.

В съдебната зала тя не помнеше подробности от отдалеченото във времето събитие. Съдът разпореди съдебнопсихиатрична експертиза и за свидетелката, и за подсъдимия, както и медицинска експертиза на убития, делото бе отложено за месец март.