„България винаги трябва да е нащрек, когато Русия и Турция започнат да действат заедно. Винаги сме били надежден и предвидим партньор на Балканите”. Това заяви в ефира на NOVA финансовият министър Владислав Горанов.

На въпрос дали е възможно партньорите ни да не смятат Турция за надежден натовски партньор и да искат да се изнесат към Варна, Горанов отговори: „Те не са възхитени от това че натовска Турция купува модерни, опасни ракетни установки - това е най-меката позиция, която съм чувал от американска страна", каза Горанов. 

Борисов пред US бизнеса: Има потенциал за нови инвестиции във високотехнологичните сектори (СНИМКИ)

В студиото на предаването той обясни какво ще представлява координационният център във Варна.

„Координационният логистичен център ще ръководи всички учения, които се провеждат под натовски флаг. Там ще има комуникационна техника и оборудване, свързано с планирането и провеждането на ученията в Черно море. И сега има военни обекти на територията на Варна, става въпрос само за логистика”, поясни Горанов.

Съвместното изявление на Доналд Тръмп и Бойко Борисов

Финансовият министър бе част от делегацията, водена от премиера Бойко Борисов в САЩ за среща с американския президент Доналд Тръмп.

Той коментира снимката, на която се вижда как Каракачанов си носи сам куфара и е по дънки, а не в официален костюм. Фотосът предизвика множество коментари в социалните мрежи. 

„Няма кой да ни носи куфарите. Багажът се натоварва от правителствения протокол в самолета, после се сваля и се откарва до хотела. Става въпрос за ръчен багаж, който вицепремиерът Каракачанов можеше да остави в самолета. Придава се твърде голямо значение на станалото. Този случай не трябва да е в основата на дебата за срещата във Вашингтон. Каракачанов трябваше да изчака и да слезем първо министрите, които бяха костюмирани, за да не привлича такова внимание. След толкова часове полет човек се колебае как най-добре да си организира слизането", каза още Горанов.

Финансовият министър коментира и трагедията в „Пирогов”. „Инцидентът е изключително неприятен. Надявам се да се установи причината. Последните години доста средства бяха инвестирани в болницата. Ако има допусната техническа грешка, тя трябва да бъде отстранена. Подобен инцидент е нелеп”, заключи Горанов.
 
NOVA