Гледат делото за имущество на Митьо Очите
Гледат делото за имущество на Митьо Очите / netinfo

Бургаският окръжен съд ще заседава по делото за имуществото на Димитър Желязков- Митьо Очите. Имуществото на бившия несебърски наркобос е придобито от престъпна дейност, каза още през февруари Стоян Кушлев, ръководител на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност. Става въпрос за няколко недвижими имота в Поморийско и Несебърско, голяма къща в село Ковачево и няколко автомобила.

“Оказа се, че не можем да намерим документи за собственост на ламборджинито и не можем да го запорираме. Изглежда е взето на лизинг от Германия. И се води на неговата приятелка. Все още се изяснява как колата е регистрирана в Бургас на името на приятелката му, с която живее на семейни начала“, поясни Стоян Кушлев.

Той каза още, че вече са запорирани имоти на майката на Димитър Желязков и на негови роднини. Ръководителят на комисията добави, че познати на Митьо Очите са придобивали имоти с негови пари и след това са ги прехвърляли на майка му или на негови роднини.

Върховният съд вече има няколко решения, с които определя, че разпоредбите на Закона за конфискуване на имущество, придобито по престъпен начин вече се разпростират и върху живеещите на семейни начала.